Gå till huvudmenyn
Resebolag
Nyhetsbrev

Senast uppdaterat: friday 7.august 2020 - 10:53

Ibiza

Ibiza stad - party party!

Ibiza är en spännande ö i Medelhavet med nästan 100.000 invånare. Som resmål har Ibiza blivit vida känt för sina diskotek och sitt utsvävande nattliv. Nattlivet är koncentrerat till Ibiza stad och San Antonio på öns västkust. Här kan man verkligen leva ut om man vill, med fest till ljusa morgontimmarna i det som med ett leende måste kunna kallas syndernas paradis!

Ibiza - Foto: Andy Bateman ©

Ibiza

Foto: Andy Bateman ©

Underhållning
Ibiza stad är öns huvudstad och det är här det mesta händer. De som besöker staden är i stor grad unga människor som kommer hit enbart för ryktet som ön och staden har fått. Många av myterna stämmer med verkligheten, även om det naturligtvis är mycket upp till en själv vad man gör. Som tidigare hippiefavorit blev grunden tidigt lagd för party och knark.


Också idag dominerar de stora diskoteken med den lätttillgängliga discomusiken. Den förmedlas ofta till ditresta ungdomar av berömda DJs,som åker till Ibiza och Ibiza stad varje sommar för att kolla in det senaste inom ”dance and trance”musiken. Här spelar de som om det inte fanns någon morgondag, hjälpt av fantastiska ljud-och ljusanläggningar,rök och skum.

För när de pulserande dansrytmerna är som mest intensiva och berusade ungdomar dansar skorna av sig inne på diskoteken och det kokar på gatorna, ja då bör du ha kommit hit utvilad för att orka med. För med hög temperatur och fantastisk stämning är det inte lätt att gå hem att lägga sig.

Sol & Bad
När natt har blivit dag och du vill få lite färg på din vinterbleka kropp, finns det goda möjligheter till det. Ibiza har faktiskt många fina sandstränder och Playa Boassa en bit söder om staden är ett bra alternativ. Här kan man njuta av lata dagar på stranden,bada och ha det skönt i vattnet. Vid strandområdet finns gott om barer och caféer, så nästa förfriskning är aldrig långt borta.

Shopping
Det finns fina möjligheter till shopping i staden och du hittar många affärer med välkända märkesvaror. Många av kläderna som du kan köpa har också blivit influerade av partylivet som Ibiza har blivit så känt för. Därför är det mycket som är lite annorlunda mot det du är van vid att kunna köpa i kedjebutikerna hemma i Sverige.

Mat & dryck
När shoppingen är klar och det kurrar i magen, är det dags för mat. Ibiza stad har gott om matställen.Det har alltid varit mycket turister här,så mycket är väldigt kommersiellt. Här hittar du allt från dyra restauranger, de bästa fiskrestaurangerna, välbekant kinamat och naturligtvis den traditionella fastfood du hittar överallt i världen.

Sevärdheter
Ibiza är inte bara party, det är även berömt för sin sightseeing och Gamla Stan är ett obligatoriskt stopp. I Dalt Vila ligger den äldsta stadskärnan och högt uppe på klippan tronar kastellet. I de trånga gränderna hittar du både restauranger, caféer och barer. Här hittar du även Europas äldsta borg, varifrån man bevakade vem som kom seglande in till ön. Här står ännu kanonerna kvar.

Epilog
Ibiza stad är full av överraskningar och detta är utan tvivel ett resmål med mycket tryck. Det handlar mycket om nattliv, även om ön också har andra saker att bjuda på. Hyr du bil, kan du även se resten av ön, något vi rekommenderar dig att göra. Vägarna är de bästa och ön är inte större än att du kommer från den ena till den andra sidan på 45 minuter. Grunden for en pulserande semester har blivit lagd.

Gi dette resemålet din stemme:

  • Oppnått 2.4/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Poäng 2.4/5 stjärnor

 
a n n o n s ↓

Paketresor

Resa från:
Resa till:
Avresa:
Längd:
Sortera efter:
Billigaste til:

- bara flyg:

,-

Ibiza - flyg & hotell:

7036,-
Här kan du söka och jämföra charteroperatörer och utvalda flygbolag. www.solfaktor.se
 

Flygbiljetter

Tur/retur Enkel
Från:
Till:
Avresa:
Hemresa:
Typ biljett:
Vuxna:
Barn 2-11 år:
Barn 0-1 år:
 

Vädret idag

Ibiza

29°C

 
Smarta köp
 

Tipsa en vän

Dela gärna med flera!

Din e-mailadress:

Mottagare:

Skicka
 

Resemarknad.se - Sveriges mest kompletta webbplats för dig som skall ut att resa!

Ferieguiden.no Billigerejser.dk Resemarknad.se Resemarknad.se RSS Feed Add to Google

Resemarknad.se förbehåller sig alla rättigheter, Norway Copyright 2000 - 2020
Vid administrativa frågor, kontakta Resemarknad.se, Norway - Telefon: +47 41 22 00 50 (mån - fre: 0900 - 1600)
VD och ansvarig redaktör: Trond Gudmundsen. E-post skickas till: on.nediugeiref@get
Marknadsansvariga: Kent Gudmundsen. E-post skickas till: on.nediugeiref@gk

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.se / Holidayautos.se / Solfaktor.se / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.se / Gouda.no

Alla meddelanden på Resemarknad.se är givna i god tro och informationen har blivit insamlad och återgiven efter bästa förmåga. Resemarknad.se garanterar inte innehållets korrekthet och tar inte heller ansvar för om enskilda meddelanden skulle visa sig inte stämma. Resemarknad.se avsäger sig därför allt ansvar för fel, misstolkningar och delvis eller total förlust, missräkning, oförsiktighet eller skada som kan bli en följd av användande av informationen som står på de här sidorna.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checked