Gå till huvudmenyn
Resebolag
Nyhetsbrev

Senast uppdaterat: friday 7.august 2020 - 16:48

El Gouna

El Gouna

Cirka 25 kilometer norr om Hurghada, ligger den exklusiva och annorlunda uppbyggda semesterorten El Gouna. Med sin flotta hotellanläggning och bästa solförhållande, är El Gouna ett spännande alternativ för dig som söker en påkostad vistelse i Egypten.

El Gouna i Egypt - Foto: Egyptian star tours.com ©

El Gouna i Egypt

Foto: Egyptian star tours.com ©

El Gouna
El Gouna är egyptiska och betydar "lagunen". På 1990-talet bestämde sig egyptiern Samih Sawiris för att bygga upp en exklusiv och påkostad semesterort i detta område. De första byggnaderna stod färdiga 1997, och var först tänkt som en tummelplats för de rika, men idag har El Gouna blivit ett behagligt chartermål för många européer.


Arkitekturen är en blandning av sydegyptisk och sardinsk medelhavskänsla. Det finns en massa flotta hotell här, många med 4 stjarnor. Du hittar inget genuint egyptiskt här, men i gengäld är allt rent, fint och modernt.

Bland alla hotellanläggningar finns också ett centrum som har byggts med gator i gammal stil, flera affärer, restauranger och caféer. El Gouna erbjuder också konstgallerier, museum och biograf.

Underhållning
El Gouna är byggt med konstgjorda kanaler och ett hundratal broar och kallas därför Egyptens Venedig. I likhet med Venedig, där man tar sig fram med vattenbuss eller vattentaxi, är det lättast att ta sig till centrum i El Gouna med en båt.

Hotellen håller hög klass med bassänganläggningar och spaavdelningar. De
samarbetar med varandra vilket gör att du kan använda dig av faciliteterna även på de hotell du inte bor. För familjer med små barn är förhållandena utmärkta. Sandstränderna är långgrunda och barnvänliga och inbjuder till fina dagar i solen. Dessutom finns det högklassiga dyk och snorkelmöjligheter.

Golf är ett annat populärt tidsfördriv i El Gouna. Dess 18-hålsbana kan spelas på 4-5 timmar. Här är vanligtvis mycket folk varje dag, så man måste boka tid i förväg. Ett gott tips kan vara att starta tidigt på morgonen, då blir det mindre väntan.

Utflykter
Man bör anvanda lite av tiden till att uppleva kända attraktioner i Egypten. Det arrangeras utflykter till Kairo och pyramiderna i Giza. Mästerverken i Luxor är andra upplevelser du bör få med dig hem. En ökensafari med jeep är populärt och sjalvklart ska du ridat på enkamel.

Epilog
El Gouna är ett på konstgjord väg uppbyggt resmål i Egypten, så ingenting är genuint. Istället har det blivit byggt med den idén att du som turist ska ha en så påkostad och annorlunda upplevelse som överhuvudtaget är möjligt. Här bor man väldigt bra, äter gott och njuter av lata dagar på stranden, golfbanan eller i spaavdelningen. Och när det i tillägg arrangeras utflykter till historiska sensationer i Egypten, är El Gouna en resmål som ger allt man behöver.

Gi dette resemålet din stemme:

  • Oppnått 2.3/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Poäng 2.3/5 stjärnor

 
a n n o n s ↓

Paketresor

Resa från:
Resa till:
Avresa:
Längd:
Sortera efter:
Billigaste til:

- bara flyg:

,-

- flyg & hotell:

,-
Här kan du söka och jämföra charteroperatörer och utvalda flygbolag. www.solfaktor.se
 

Flygbiljetter

Tur/retur Enkel
Från:
Till:
Avresa:
Hemresa:
Typ biljett:
Vuxna:
Barn 2-11 år:
Barn 0-1 år:
 
Smarta köp
 

Tipsa en vän

Dela gärna med flera!

Din e-mailadress:

Mottagare:

Skicka
 

Resemarknad.se - Sveriges mest kompletta webbplats för dig som skall ut att resa!

Ferieguiden.no Billigerejser.dk Resemarknad.se Resemarknad.se RSS Feed Add to Google

Resemarknad.se förbehåller sig alla rättigheter, Norway Copyright 2000 - 2020
Vid administrativa frågor, kontakta Resemarknad.se, Norway - Telefon: +47 41 22 00 50 (mån - fre: 0900 - 1600)
VD och ansvarig redaktör: Trond Gudmundsen. E-post skickas till: on.nediugeiref@get
Marknadsansvariga: Kent Gudmundsen. E-post skickas till: on.nediugeiref@gk

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.se / Holidayautos.se / Solfaktor.se / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.se / Gouda.no

Alla meddelanden på Resemarknad.se är givna i god tro och informationen har blivit insamlad och återgiven efter bästa förmåga. Resemarknad.se garanterar inte innehållets korrekthet och tar inte heller ansvar för om enskilda meddelanden skulle visa sig inte stämma. Resemarknad.se avsäger sig därför allt ansvar för fel, misstolkningar och delvis eller total förlust, missräkning, oförsiktighet eller skada som kan bli en följd av användande av informationen som står på de här sidorna.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checked